Carolien Roeloffs


Wie ben ik? Naast acupuncturist ben ik moeder van 2 jonge heren, ga ik graag naar buiten voor een mooie wandeling en geniet ik van gezellig samen eten met familie of vrienden.

De interesse in acupunctuur is ontstaan toen ik als puber veel last ondervond van mijn darmproblematiek. Het reguliere medische circuit bood geen oplossing en dikwijls kreeg ik te horen dat ik ermee moest leren leven. Na een jarenlange zoektocht naar oplossingen die mijn klachten konden verminderen, kwam ik in aanraking met acupunctuur. Door de positieve resultaten van de acupunctuurbehandelingen was ik direct geïnspireerd. En het maakte mij nieuwsgierig naar een brede filosofische benadering die uitgaat van de balans tussen mens en zijn natuurlijke omgeving.

Deze nieuwsgierigheid heeft mij gebracht waar ik nu sta als acupuncturist. Tijdens mijn intensieve opleiding tot acupuncturist kwam naar voren dat je als Traditioneel Chinese Geneeskundig therapeut niet alleen kijkt naar de klacht, maar dat je een totaalbeeld schetst met lichaam, geest en omgeving als leidraad.

Dankzij mijn uiteenlopende ervaring kan ik mensen helpen bij de zoektocht naar een oplossing voor zowel acute klachten als chronische klachten. Denk aan stress-, vermoeidheidsklachten, angst- en paniekproblematiek maar ook lichamelijke klachten zoals rugpijn, hoofdpijn en slapenloosheid. Ik probeer de ogen te openen voor de gewoontes en patronen die bewust of onbewust de klachten kunnen veroorzaken of instant houden.

Vanuit mijn onverzadigbare leergierigheid ben ik altijd bezig om mijn kennis te vergroten. Dit resulteert erin dat ik acupunctuur combineer met andere technieken zoals TuiNa, ooracupunctuur en Japanse acupunctuur. Deze diversiteit aan technieken geven een extratraatje bij het zoeken naar de juiste en passende combinatie die bijdragen aan het herstellen van de fysieke en mentale gesteldheid.