Acupunctuur


Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een eeuwenoude behandelmethode die valt onder de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). De behandeling bestaat uit het plaatsen van dunne, vrijwel pijnloze naaldjes. Hierdoor wordt de energiestoom beïnvloed en kan de balans in het lichaam herstellen. Ik combineer klassieke acupunctuur met technieken uit de Japanse acupunctuur die een zachtaardige benadering kent en daardoor als zeer prettig wordt ervaren.

 

Werking van acupunctuur

Elk acupunctuurpunt heeft een specifieke invloed op het lichaam. Door verschillende punten te behandelen, brengt de acupuncturist de energiestromen in de meridianen in beweging. Hierdoor worden de blokkades weggenomen. Na een of meerdere behandelingen zult u merken dat uw klachten verminderen, uw weerstand toeneemt en de vitaliteit van uw lichaam en geest wordt gestimuleerd.

 

Combinatie met andere technieken

Om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te bevorderen, wordt er naast klassieke acupunctuur ook andere behandeltechnieken toegepast zoals moxa-therapie, ooracupunctuur en leefstijl en voedingsadvies.

Wilt u meer weten over de werking en verschillende behandeltechnieken lees hier dan verder.